Rješavanje problema Hanojskih tornjeva pomoću reflektiranih binarnih Grayevih kodova : završni rad - Vesel, Ivan (I. Vesel, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Reflektirani binarni Grayev kod (RBC) je niz svih binarnih nizova duljine n sa svojstvom da se dva uzastopna člana koda razlikuju samo u jednoj znamenki, a generiran je rekurzivno, zrcaljenjem. Od njegovih brojnih primjena (ispravljanje pogrešaka u digitalnoj komunikaciji, primjene u genetskim algoritmima i dr.) u ovom radu prikazama je primjena za rješavanje klasičnog kombinatornog problema Hanojskih tornjeva.