Cestovna električna vozila : završni rad - Udovičić, Zvonimir (Z. Udovičić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu govorit ću vam o vozilima na električni pogon. Prvo će biti napravljena podjela tih vozila na tri kategorije: letjelice, plovila i kopnena električna vozila. Prve dvije će biti ukratko opisane i biti će nabrojana neka najvažnija vozila. Kod kopnenih električnih vozila koncentrirat ću se najviše na cestovna vozila. U radu je dan i povijesni pregled električnih automobila. Napravljena je podjela električnih automobila s obzirom na oblike primanja energije. Ukratko su opisani svi ti oblici te su napravljene i usporedbe električnih vozila s konvencionalnim cestovnim vozilima. Na kraju rada obrađena su i hrvatska električna vozila te će biti govora i o daljnjem očekivanom razvoju električnih cestovnih vozila.