Sustav upravljanja višefaznim aktuatorom : diplomski rad - Vlašić, Tin (T. Vlašić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Predložen je model trofaznog motora koji bi mogao smanjiti dimenzije motora većih snaga. Napravljen je matematički model i simulacija u programskom alatu MATLAB. Detaljno su obrađeni vektorsko upravljanje motora i vektorska modulacija širine impulsa koja upravlja sklopkama invertera. Osmišljen je senzor apsolutnog položaja za određivanje mehaničkog položaja rotora odnosno električnog kuta magnetskog toka rotora. Uspoređeni su načini mjerenja trofaznih struja s jednim, dvama ili trima otpornicima i objašnjeno kada najprikladnije uzorkovati napone na otpornicima za slučaj s tri otpornika. Naposljetku u poglavlju implementacija sustava opisano je koje se sve periferije i dijelovi mikrokontrolera koriste, njihovo uhodavanje te koraci provjere ispravnosti sustava. U dodacima su MATLAB kod simulacije modela motora i programski kod algoritma vektorskog upravljanja u C jeziku.