Neuronske mreže izgrađene maxout-neuronima : završni rad - Žmegač, Luka (L. Žmegač, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Umjetne neuronske mreže danas pospješuju napredak umjetne inteligencije. Njihova primjena je prisutna u velikoj većini industrija gdje rješavaju različite probleme. Neuronske mreže nisu primjenjive u svim situacijama. Maxout-neuroni koji su obrađeni u ovom radu, nova su vrsta neurona koja uz tehniku Dropout pokušavaju riješiti određene probleme mreža. Napravljena je implementacija neuronske mreže tipa Maxout i algoritma propagacije pogreške unatrag uz korištenje tehnike Dropout. Mreža je istestirana na raznim problemima regresije i klasifikacije gdje je i uz manju kompleksnost pokazala vrlo dobre rezultate.