Primjena paradigme poslužiteljskih dojava u razvoju web-usluga : završni rad - Vrbić, Karlo (K. Vrbić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Dolazak pametnih mobilnih telefona ali i drugih prijenosnih uređaja uvelike je promijenio način korištenja aplikacija. Korisnici danas zahtjevaju da informacija dolazi do njih čim bude dostupna umjesto da je oni moraju zahtijevati. Kroz ovaj rad predstavljeno je par načina na koji je se ovaj problem pokušao riješiti. Jedan od načina, Firebase Cloud Messaging, sam implementirao na Android platformi kako bi bolje shvatio način rada i integracije takvih i sličnih sustava u vlastitu aplikaciju.