Sustav za komunikaciju s automobilom u stvarnom vremenu mobilnom aplikacijom : diplomski rad - Vukosav, Matej (M. Vukosav, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Pojava prvih računala u automobilima krajem 20. stoljeća potaknula je inženjere da osmisle kvalitetan sustav za komunikaciju među elektroničkim sklopovima automobila. Izumom CAN sabirnice omogućen je brz protok informacija unutar automobila. Upravljačke informacije automobila mogu se prenijeti i izvan zatvorenog sustava automobila što omogućava upravljanje njegovim funkcionalnostima na daljinu mobilnom aplikacijom. Simuliranjem poruka s CAN sabirnice korisničkom Web aplikacijom i komunikacijom s poslužiteljem putem HTTP i Web Socket protokola razmjenjuju se poruke između automobila i poslužitelja. Mobilna aplikacija spajanjem na poslužitelj prikazuje informacija iz automobila i pruža mogućnost dinamičke promjene temperature klime. Android mobilna aplikacija kao produžetak korisničke interakcije predstavlja korak prema jedinstvenom korisničkom iskustvu povezanosti s automobilom.