Poboljšanje automatiziranog razvoja aplikacija prijelazom s Rackspace na Amazon udaljeni servis : diplomski rad - Vuco, Ivan (I. Vuco, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Rad se fokusira na rješenja proširenja okruženja izrade programa. Dosta programa se u kontekstu rada može izrađivati samo na statičnim (Rackspace) agentima (računalima). Cilj je omogućiti većini programa izradu na elastičnim (Amazon) agentima. Mogućnost izrade programa na elastičnim agentima pridonosi kraćem čekanju u redu na izradu jer se spektar agenata na kojima se može obaviti izrada povećao, bržoj izradi jer su elastični agenti hardverski jači, štednji resursa jer se elastični agenti uključuju u slučaju kada treba izraditi program, a nisu stalno uključena kao što je slučaj kod statičnih agenata koje nudi servis Rackspace. Na početku su izlučena vremena čekanja programa u redu na izradu. Nakon toga su uspoređena vremena potrebna za izradu na elastičnim i statičnim agentima. Glavni dio rada opisuje probleme i rješenja za programe čiji se spektar okruženja izrade trebao povećati. Nakon konfiguriranja, obavljena je ponovna analiza vremena čekanja na izradu, ali za prethodna dva mjeseca (konfiguriranje je počelo prije dva mjeseca), iz čega su vidljive promjene u odnosu na prethodnu analizu.