Analiza struktura upravljanja implementiranih u frekvencijskim pretvaračima Danfoss : diplomski rad - Vuković, Dario (D. Vuković, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U prvom dijelu ovog diplomskog rada opisani su način rada i osnovni dijelovi frekvencijskog pretvarača VLT Automation Drive FC302. U nastavku je dana usporedba dviju inačica funkcije za identifikaciju parametara motora potkrijepljena mjerenjima napona i struja u laboratoriju na fakultetu. Glavni dio rada bavi se analizom četiriju struktura upravljanja implementiranih u ovaj tip frekvencijskog pretvarača, s posebnim naglaskom na VVCplus način upravljanja. Opisane su blokovske strukture upravljanja, dane su usporedbe vezane za dinamiku upravljanja i provedena su mjerenja struja i napona u laboratoriju. U zadnjem dijelu rada opisan je postupak integracije frekvencijskog pretvarača u nadređeni sustav upravljanja putem PLC-a i izrada HMI sučelja za korisnika. Provedene laboratorijske vježbe opisuju osnovne korake bitne za uspješno parametriranje i puštanje u rad, tipične primjene u industriji i realiziranje složenijih zahtjeva pomoću Smart Logic i Scope funkcije.