Samoučeća mrežna aplikacija za igru pogađanja riječi u programskome jeziku Haskell : diplomski rad - Zukić, Jasmin (J. Zukić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavio se istraživanjem gramatički ispravnih, ali semantički devijantnih sintagmi. Sintagme su parovi atributa i imenica. Da bi parovi bili gramatički ispravni, moraju se slagati u rodu, broju te padežu. Da bi bile što više semantički devijantne, moraju se što manje koristiti u svakodnevici. Takve sintagme baza su društvene igre pogađanja riječi koja se sastoji od 3 kruga pogađanja istih sintagmi. U prvom krugu igra se igra slična Aliasu. U preostalim krugovima ponovno se koriste iste sintagme i one se ovaj put objašnjavaju pantomimom te jednom riječju za cijelu sintagmu. Kombinacija te tri igre stvara novu četvrtu igru koja se igra tijekom cijele igre, a to je igra memorije. Ona je ključan element cjelokupne igre jer eliminira prazan hod igrača koji ne igraju u trenutnom krugu. Igrači su uključeni u igru cijelo vrijeme i slušaju što se objašnjava kako bi mogli što više sintagmi upamtiti što će im olakšati igru u drugim rundama.