Aplikacija za prikaz pogonske karte sinkronog generatora s promjenjivim granicama : diplomski rad - Vuljaj, Damir (D. Vuljaj, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Granice rada sinkronog generatora često se temelje na stacionarnom modelu koji koristi konstantne sinkrone reaktancije. Zbog zasićenja i krosmagnetizacijskog efekta u praksi su te granice promjenjive i ovisne o radnoj točki stroja. Izrađena je aplikacija u razvojnom okruženju LabVIEW za prikaz pogonske karte sinkronog generatora s promjenjivim granicama koje su eksperimentalno određene za generator snage 83 kVA. Rad aplikacije i njena funkcionalnost testirana je u laboratorijskim uvjetima pri promjenjivom naponu.