Sustav za prepoznavanje gesti ruku temeljen na podacima s mikrokontrolerske pločice i neuronskoj mreži : završni rad - Vušak, Eugen (E. Vušak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu pokriven je čitav proces izrade sustava koji koristi neuronske mreže. Mikrokontrolerska pločica, Arduino Nano, sa senzorom MPU-6050, korištena je kao izvor podatka. Pomoću nje prikupljeni su podaci o gestama. Za to je bila izrađena aplikacija u programskom jeziku Processing, koja tražili podatke od mikrokontrolera te dodaje odgovarajuću oznaku geste na te podatke. Podaci su zatim zapisani u .csv datoteku. Neuronska mreža koja je implementirana je unaprijedna neuronska mreža, a algoritam za učenje je algoritam propagacije pogreške unatrag. Nakon što smo istrenirali mrežu i dobili model koji prepoznaje geste, a taj model je ugrađen u aplikaciju za prepoznavanje u stvarnom vremenu.