Sustav za donošenje odluke pomoću metode Analitički hijerarhijski proces (AHP) : završni rad - Wrana, Robert (R. Wrana, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog rada izrađena je web aplikacija za primjenu analitičkog hijerarhijskog procesa (AHP) koja služi za donošenje odluka. Aplikacija je napravljena koristeći ASP.NET Core 2 okvir u kombinaciji s React JavaScript bibliotekom za izradu korisničkog sučelja. U klijentskoj aplikaciji korištena je komponentna arhitektura, što poboljšava čitljivost i pouzdanost aplikacije. Aplikacija omogućuje prijavu i registraciju korisnika, organizaciju ciljeva po projektima nad kojima će se definirati hijerarhija kriterija i liste alternativa. Korisnik ima mogućnost samostalnog dodavanja liste alternativa, uz pomoć tablice kojoj su stupci i vrijednosti ćelija zapravo kriteriji. Nakon definiranja hijerarhije kriterija i liste alternativa, mogu se rangirati alternative.