Implementacija programski definiranog prijamnika na čipu : diplomski rad - Žiljak, Anja (A. Žiljak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana je prilagodba postojećeg programski definiranog prijamnika na sustav ZedBoard. Razvijen je analogni podsustav za spajanje AD pretvornika na sustav ZedBoard, te četiri referentna dizajna kojima se uhodavaju digitalni podsustavi. Prvi referentni dizajn obuhvaća uhodavanje AD pretvornika. Drugi referentni dizajn obuhvaća uhodavanje audio kodeka. Treći referentni dizajn obuhvaća uhodavanje radio prijamnika čiji je izlaz spojen na audio kodek. Četvrti referentni dizajn obuhvaća razvoj IP bloka prijamnika, njegovo spajanje na procesor te obradu signala izvedenu u programskoj podršci. Podaci I i Q grane se obrađuju u stvarnom vremenu, a implementirani su demodulatori klasičnog AM, SSB i kutno moduliranog signala.