Definicija formalnog modela i analiza kliničkih podataka korištenih pri procesu odlučivanja o parenteralnoj prehrani kod djece : završni rad - Žitko, Zorica (Z. Žitko, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U kliničkoj praksi situacije u kojima je parenteralna prehrana nužna nisu rijetkost. Izrada dobro uravnoteženog parenteralnog pripravka za pojedinog pacijenta problem je čija složenost zahtijeva određenu razinu automatizacije. Jedan od zacijelo boljih pristupa rješavanju toga problema je razvoj sustava za potporu u odlučivanju (eng. decision-support system), pri čemu veliku važnost ima odabir arhitekture sustava. Ovaj rad donosi pregled inicijalne procesne mape za parenteralnu prehranu s posebnim fokusom na dio vezan uz praćenje pacijenta (eng. Observation). Nadalje, predložena je i četveroslojna arhitektura rješenja, čiji se podatkovni sloj oslanja na dobre prakse iz openEHR metodologije. Na samome kraju izneseno je nekoliko ideja za budući rad.