Primjena turbo kodiranja u radiodifuzijskom sustavu : diplomski rad - Živolić, Alen (A. Živolić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se digitalnim TV standardom DVB-SH s naglaskom na korištenje njegovih prednosti za sljedeću generaciju mobilne televizije. Upoznajemo se sa standardima korištenim kod prijenosa digitalnog signala te njihovim prednostima i manama. Provedena je analiza te simulacija obrade i prijenosa signala u standardima DVB-T i DVB-SH kao i njihova usporedba. Sama simulacija prijema vrši se u različitim modelima kanala gdje svaki prezentira određene uvjete prijema. Naravno da različiti modeli kanala različito utječu na sam prijenos odnosno prijem. U radu se također uspoređuju standardi DVB-T te DVB-SH u nekoliko scenarija u potrazi za optimalnom uslugom za kvalitetan prijem emitiranih mobilnih TV usluga, što je glavni cilj ovog rada. Rezultati pokazuju prednost novijeg i naprednijeg DVB-SH standarda nad DVB-T/H standardom upravo zahvaljujući turbo kodiranju. Prikazani su i dijagrami ovisnosti odnosa S/N – BER te S/N – MER za svaki od modela kanala te su prokomentirani rezultati kao i sami dijagrami.