Duboke neuronske mreže za analizu slika očne pozadine : završni rad - Žuljević, Jure (J. Žuljević, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu su predstavljene umjetne neuronske mreže i njihovo proširenje duboke neuronske mreže. Opisan je način rada, izgled arhitekture koja je korištena te su predstavljeni eksperimentalni rezultati. Cilj ovog rada bilo je segmentiranje krvnih žila iz slika očne pozadine. Za rad s mrežom korišten je radni okvir Caffe, dane su upute za njegovu instalaciju, objašnjeno korištenje te opisani njegovi slojevi i parametri. Na kraju su predočeni dobiveni rezultati s opisima i slikama