Analiza stanja rasklopnih aparata stabilnih postrojenja za napajanje električne vuče HŽ Infrastrukture : specijalistički rad - Fištrić, Maja (M. Fistrić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2019)
U ovom specijalističkom radu dan je pregled stanja prekidača i rastavljača ugrađenih u elektrovučnim podstanicama i postrojenjima za sekcioniranje u vlasništvu HŽ Infrastrukture. Prikazan je način održavanja prekidača i rastavljača prema trenutno važećim internim aktima HŽI i preporukama proizvođača. Prikazani su kvarovi na prekidačima i rastavljačima u razdoblju od 2014. - 2018. godine. Dan je prikaz kvarova po pojedinim rasklopnim aparatima te prikazano vrijeme potrebno za otklanjanje kvara. Dan je popis elektrovučnih podstanica i postrojenja za sekcioniranje u kojima je zbog dotrajalosti rasklopnih aparata potrebno zamijeniti iste. Ključne riječi Rasklopni aparati, prekidači, rastavljači, elektrovučna podstanica, postrojenje za sekcioniranje, održavanje, kvar