Analiza stanja rasklopnih aparata stabilnih postrojenja za napajanje električne vuče HŽ Infrastrukture : specijalistički rad - Fištrić, Maja; Milardić, Viktor (Zagreb : M. Fistrić ; Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2019)
U ovom specijalističkom radu dan je pregled stanja prekidača i rastavljača ugrađenih u elektrovučnim podstanicama i postrojenjima za sekcioniranje u vlasništvu HŽ Infrastrukture.
Prikazan je način održavanja prekidača i rastavljača prema trenutno važećim internim aktima HŽI i preporukama proizvođača.
Prikazani su kvarovi na prekidačima i rastavljačima u razdoblju od 2014. - 2018. godine. Dan je prikaz kvarova po pojedinim rasklopnim aparatima te prikazano vrijeme potrebno za otklanjanje kvara.
Dan je popis elektrovučnih podstanica i postrojenja za sekcioniranje u kojima je zbog dotrajalosti rasklopnih aparata potrebno zamijeniti iste.
Ključne riječi
Rasklopni aparati, prekidači, rastavljači, elektrovučna podstanica, postrojenje za sekcioniranje, održavanje, kvar
This expert thesis examines the status of switches and disconnectors installed in the electric traction power supplies and switchyards owned by Croatian Railway Infrastructure (HŽ Infrastruktura).
The thesis displays the process of maintaining the switches and disconnectors according to current internal HŽI rules and manufacturer's recommendations.
It displays breakages of switches and disconnectors between the years of 2014 and 2018.
Also, it shows the breakages of individual switchgears and the time it takes to remove the breakage.
In the end there is a list of electric traction power supplies and switchyards, which due to deterioration of switchgears, need to be replaced.
Key words:
Switchgear, switch, disconnector, electric traction power supply, switchyards, maintenance, breakage
Bibliografija str. 90.