Forenzika bespilotnih letjelica korištenjem alata otvorenog koda : : zavrsšni specijalistički rad - Čupić, Mladenka inženjer 1968 (Poslijediplomski specijalistički studij Informacijska sigurnost, 2019)
SAŽETAK: Bespilotne letjelice, poznate kao dronovi, mogu biti izvor digitalnih dokaza. Ovaj rad prikazuje ekstrakciju i identifikaciju digitalnih dokaza iz dronova korištenjem alata otvorenog koda. Opisuje bespilotne letjelice, prezentira forenzičku obradu dronova i analizu dobivenih artefakata, identificira alate otvorenog koda te kroz studije slučaja demonstrira forenziku tri drona DJI Mavic Pro, DJI Spark i MikroKopter.