Elektronička oprema za osiguranje malih željezničkih kolodvora : : specijalistički rad - Pokupec, Mario (M. Pokupec : Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2019)
SAŽETAK: U specijalističkom radu je opisan način osiguranja kolodvora Vrhovine s elektroničkim uređajem ESTW L90 5 (proizvođača Thales). Napravljena je analiza tehničkog rješenja s opisom i načinom osiguranja svakog pojedinog elementa osiguranja koodvora. Radnja u sebi sadrži arhitekturu i dizajn cijelog sustava u cijelini te opis ugradnje, funkcionalnog ispitivanja i način rada i upravljanja svakim pojedinim elementom osiguranja kolodvora i sustava u cijelini. Znači u radnji je prikazan način ugradnje i ispitivanja od samog početka ugradnje pa do puštanja osiguranja kolodvora u rad. Također radnja sadrži opis rada i tehničke karakteristike svakog pojedinog elementa osiguranja kolodvora kao i kolodvora u cjelini. U radnji je opisano i način rukovanja sustavom u kolodvoru Vrhovine tj. kako prometnik vlakova u kolodvoru Vrhovine putem monitora (SOC-a) upravlja s sustavom.