Elektronička oprema za osiguranje malih željezničkih kolodvora : specijalistički rad - Pokupec, Mario; Toš, Zdravko (Zagreb : M. Pokupec : Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2019)
SAŽETAK: U specijalističkom radu je opisan način osiguranja kolodvora Vrhovine s elektroničkim uređajem ESTW L90 5 (proizvođača Thales). Napravljena je analiza tehničkog rješenja s opisom i načinom osiguranja svakog pojedinog elementa osiguranja koodvora. Radnja u sebi sadrži arhitekturu i dizajn cijelog sustava u cijelini te opis ugradnje, funkcionalnog ispitivanja i način rada i upravljanja svakim pojedinim elementom osiguranja kolodvora i sustava u cijelini. Znači u radnji je prikazan način ugradnje i ispitivanja od samog početka ugradnje pa do puštanja osiguranja kolodvora u rad. Također radnja sadrži opis rada i tehničke karakteristike svakog pojedinog elementa osiguranja kolodvora kao i kolodvora u cjelini. U radnji je opisano i način rukovanja sustavom u kolodvoru Vrhovine tj. kako prometnik vlakova u kolodvoru Vrhovine putem monitora (SOC-a) upravlja s sustavom.
SUMMARY: This specialist thesis describes the workings of the Thales ESTW L90 5 Interlocking in the Vrhovine station. An analysis of the technical solution is given with a description and explanation of every individual element of the Interlocking. The thesis covers the architecture and design of the complete system as well as a description of assembly, functional testing, work and control of each individual element and the system as a whole. This means that the whole process is given, from the start of assembly to bringing the station into full working mode. The thesis describes the workings and technical specifications of each individual element and the station Interlocking as a whole. An explanation is given how to operate the Interlocking in Vrhovine station, i.e. how the train operator in Vrhovine interacts with the system via the monitor (SOC).
Bibliografija: str. 66. - Kazalo pojmova: str. 64 - 65. - Sažetak na hrv. i eng. jeziku. - Životopis