Prijedlog tehničkih specifikacija svjetlosne signalizacije na željezničkim prugama HŽ infrastrukture : : specijalistički rad - Dömötörffy, Vedran (V. Dömötörffy : Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2019)
SAŽETAK: U ovom specijalističkom radu dan je prijedlog internih tehničkih specifikacija za svjetlosnu signalizaciju na željezničkim prugama HŽ Infrastrukture d.o.o.. Dan je prijedlog nedefiniranih specifikacija elemenata samog signala i mjesta ugradnje te prijedlog promjena postojećih specifikacija svjetlosnih znakova u svrhu unifikacije i izmjena u duhu nedavnih istraživanja svjetlosnih karakteristika izvora svjetla sa svjetlećim diodama. – KLJUČNE RIJEČI: svjetlosna signalizacija, signalno-sigurnosni uređaji, signal, lokacija ugradnje signala, interna tehnička specifikacija, HŽ Infrastruktura