Prijedlog tehničkih specifikacija svjetlosne signalizacije na željezničkim prugama HŽ infrastrukture : specijalistički rad - Dömötörffy, Vedran; Toš, Zdravko (Zagreb : V. Dömötörffy : Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2019)
SAŽETAK: U ovom specijalističkom radu dan je prijedlog internih tehničkih specifikacija za svjetlosnu signalizaciju na željezničkim prugama HŽ Infrastrukture d.o.o.. Dan je prijedlog nedefiniranih specifikacija elemenata samog signala i mjesta ugradnje te prijedlog promjena postojećih specifikacija svjetlosnih znakova u svrhu unifikacije i izmjena u duhu nedavnih istraživanja svjetlosnih karakteristika izvora svjetla sa svjetlećim diodama. – KLJUČNE RIJEČI: svjetlosna signalizacija, signalno-sigurnosni uređaji, signal, lokacija ugradnje signala, interna tehnička specifikacija, HŽ Infrastruktura
SUMMARY: In this specialist thesis, a proposal is given for internal technical specifications for signaling the “HŽ Infrastruktura” railway lines. A proposal for undefined specifications of the basic elements of the signal and the installation site itself, and a proposal for changes to the existing specifications of the light signs for the purpose of unification and changes in the spirit of recent studies of the light characteristics of light sources with LEDs. – KEYWORDS: light signaling, signaling devices (CCS), signal, location of signal installation, internal technical specification, HŽ Infrastructure
Povjerenstvo za ocjenu u sastavu:
1. prof. dr. sc. Ivan Petrović - predsjednik
2. prof. dr. sc. Zdravko Toš - mentor
3. izv. prof. dr. sc. Hrvoje Haramina
Povjerenstvo za obranu u sastavu:
1. prof. dr. sc. Ivan Petrović - predsjednik
2. prof. dr. sc. Zdravko Toš - mentor
3. izv. prof. dr. sc. Hrvoje Haramina
4. prof. dr. sc. Ivo Uglešić - zamjena
Bibliografija: str. 44. - Sažetak na hrv. i eng. jeziku. - Životopis na hrv. i eng. jeziku