Specifikacija sučelja čovjekstroj željezničkih elektroničkih signalno-sigurnosnih sustava : specijalistički rad - Stipetić, Eduard; Grgić, Sonja (Zagreb : E. Stipetić : Fakultet elektrotehnike i računarstva, 2019)
SAŽETAK: U ovom specijalističkom radu dan je prijedlog internih tehničkih specifikacija izgleda korisničkog sučelja s elektroničkim signalno-sigurnosnim uređajima na željezničkim prugama kojima upravlja HŽ Infrastruktura. Dan je prijedlog nedefiniranih specifikacija oblika, boje, naziva i rasporeda elemenata i simbola javljanja stanja elemenata na sučeljima elektroničkih signalno-sigurnosnih uređaja. Nadalje, specificiran je princip rukovanja elektroničkim signalno-sigurnosnim uređajem putem korisničkog sučelja i dana specifikacija naziva i značenja naredbi. - KLJUČNE RIJEČI: elektronički signalno-sigurnosni uređaj, korisničko sučelje čovjek-stroj, elementi i simboli sučelja, vozni put, skretnica, signal, interna tehnička specifikacija
SUMMARY: In this specialist thesis, a proposal is given for internal technical specifications for man-machine interface with the electronic interlocking system on railway lines managed by HŽ Infrastruktura. The proposal for undefined specifications of shape, color, name and the arrangement of elements and symbols indicating the status of element on the man-machine interface with the electronic interlocking is given. Furthermore, the basic principle of operating the electronic interlocking system and the specification of order names and their meaning is given. - KEYWORDS: electronic interlocking system, man-machine interface, interface elements and symbols, train route, switch, signal, internal technical specification
Povjerenstvo za ocjenu u sastavu:
1. Prof. dr. sc. Gordan Šišul – predsjednik
2. Prof. dr. sc. Sonja Grgić – mentorica
3. Prof. dr. sc. Lidija Mandić – Sveučilište u Zagrebu Grafički fakultet – članica
Povjerenstvo za obranu u sastavu:
1. Prof. dr. sc. Gordan Šišul – predsjednik
2. Prof. dr. sc. Sonja Grgić – mentorica
3. Prof. dr. sc. Lidija Mandić – Sveučilište u Zagrebu Grafički fakultet – članica
Bibliografija: str. 35. - Kazalo kratica i oznaka: str. 36. - Sažetak na hrv. i eng. jeziku. - Životopis na hrv. i eng. jeziku