Ocjena iskustvene kvalitete interaktivne 3D računalne igre zasnovane na simulaciji letenja : završni rad - Škrabo, Ivan (I. Škrabo, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tehnologija virtualne stvarnosti (engl. virtual reality, skr. VR) razvija se i iskorištava na razne načine, uz nove i zanimljive ideje kako promjeniti korisnikov doživljaj igranja videoigara. Ovaj završni rad daje kratki uvod u VR i gdje se ta tehnologija koristi, opisuje dizajn i izvedbu vlastite igre s korištenjem VR zaslona koji se nosi na glavi te, konačno, vrednovanje korisničkog iskustva. Opisana je ideja igre zasnovane na letenju u virtualnom svijetu, alati odabrani za njenu programsku izvedbu, logika igre i na način igranja te specifikacija računalne i VR opreme i programske okoline. Izvedba igre opisuje sami postupak stvaranja VR-igre u sustavu Unity. Subjektivno vrednovanje korisničkog iskustva provodi se putem anketiranja korisnika, gdje se prikupljaju korisničke ocjene pojedinih stavki, te objektivno vrednovanje, koje uključuje mjerenje vremena potrebnog za let kroz virtualni svijet zadanom putanjom. Dobiveni rezultati analiziraju se i interpretiraju.