Prijenosni biomedicinski sustav za kontinuirano mjerenje vitalnih funkcija : diplomski rad - Tarade, Nika (N. Tarade, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Prijenosni biomedicinski sustavi su baterijski napajani sustavi koji se koriste izvan zdravstvenih ustanova i obavljaju specifične biomedicinske funkcije. Prikazane su značajke dviju metoda za mjerenje vitalnih funkcija: elektrokardiografije i impedancijske pneumografije. Opisan je razvoj prijenosnih biomedicinskih mjernih sustava, njihove značajke, zahtjevi koje moraju zadovoljiti i mogućnosti korištenja. Temeljem zahtjevanog, projektiran je prijenosni sustav za kontinuirano mjerenje električne aktivnosti srca i ritma disanja. Sustav se sastoji od dvije tiskane pločice. Prva sadrži integrirani sklop ADS1292R i potrebne pasivne komponente. Druga sadrži razvojni sustav STM32F4 Discovery s mikrokontrolerom STM32F407VG i njegovom periferijom. U Keil μVision programskom okruženju generiran je C kod za inicijalizaciju mikrokontrolera i testirane su mogućnosti sustava. Za prikaz izmjerenih podataka na računalu razvijena je aplikacija u Pythonu.