Klasifikacija tumora mozga pomoću metoda dubokog učenja : završni rad - Vukelić, Elena (E. Vukelić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu objašnjen je pojam dubokog učenja i osnovne značajke bioloških i umjetnih neuronskih mreža. Objašnjene su dvije vrste neuronskih mreža, duboke i konvolucijske te je dan primjer jedne konvolucijske neuronske mreže. Nadalje je iskazan postupak učenja mreža te je ukazano na neke probleme koji se mogu pojaviti prilikom učenja. U okviru tog poglavlja također je prikazan i Backpropagation algoritam. Nakon toga objašnjen je stroj s potpornim vektorima i njegova namjena. Na kraju je proveden eksperiment na skupu slika triju tipova tumora mozga i izneseni su rezultati klasifikacije.