Razvoj prototipa sustava za igre zasnovane na računalnom oblaku : diplomski rad - Šolčić, Mihael (M. Šolčić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Igre zasnovane na računalnom oblaku je usluga mrežnog igranja koja omogućuje strujanje sadržaja igre od poslužitelja do klijenta u obliku video sadržaja, dok se kontrole za igranje šalju u suprotnom smjeru. Cilj ovog rada bio je razviti prototip sustava koji će korisnicima omogućiti ovu uslugu te ispitati utjecaj parametara video kodiranja na korisničko iskustvo.