Web-aplikacija za učenje stranoga pisma : diplomski rad - Vusić, Lucija (L. Vusić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Razvijena je web-aplikacija za učenje japanskog pisma hiragana s modulima za učenje i testiranje koristeći razvojnu okolinu Django za back-end, biblioteku React za front-end i sustav za upravljanje bazama podataka PostgreSQL za pohranu podataka. Web-aplikacija uključuje četiri metode za učenje hiragane: samo simboli (kontrolni), simboli sa slikovnom asocijacijom, simboli s animiranom asocijacijom i simboli s odgovarajućim zvukom. Trinaest ispitanika je testirano koristeći web-aplikaciju i uređaj za mjerenje pokreta očiju da bi se vrednovala učinkovitost metoda za učenje. Svi rezultati su pokazali da je učenje simbola s odgovarajućim zvukom bilo manje učinkovito nego učenje simbola sa slikovnom i animiranom asocijacijom.