Sustavi za otkrivanje i sprječavanje napada : završni rad - Alilović, Andrea (A. Alilović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Sustavi za otkrivanje i sprječavanje napada imaju veliku ulogu u području računalne sigurnosti. U ovom radu su opisani sklopovski i programski sustavi za otkrivanje i sprječavanje napada te je navedena njihova podjela. Nabrojani su i ukratko opisani dostupni alati za otkrivanje i sprječavanje napada. Provedeno je ispitivanje sustava uz simulacije napada na proizvoljnim primjerima u virtualnom okruženju.