Modeli strojnog učenja za otkrivanje toksičnih komentara na Internetu : završni rad - Čolja, Martin (M. Čolja, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Toksični komentari na internetu bespotrebno kradu pozornost svemu korisnome što nam internet pruža, stoga nije iznenađujuće da je njihovo rano otkrivanje postalo prioritet na mnogi društvenim mrežama. U ovom radu pokazano je kako se taj problem može riješiti pomoću klasifikacije koristeći metodu potpornih vektora. Navedene su do sad poznate metode klasifikacije te nekoliko situacija u kojima se klasifikacija koristila za potrebe slične potrebama ovog rada. Također proveden je i objašnjen eksperiment klasifikacije korištenjem SVM-a te su rezultati prikazani tablično. Dan je zaključak rada s osvrtom na postignute rezultate, te prijedlozima za daljnje unaprjeđenje rada.