Mjerenje parametara kakvoće prostora za boravak : diplomski rad - Fumić, Domagoj (D. Fumić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog diplomskog rada izrađen je sustav za mjerenje parametara kakvoće prostora za boravak. Glavne komponente sustava su mikrokontroler STM32L422CBT6, senzori HDC2080 i TEMT6000X01 te Bluetooth modul HM-11. Komponente su raspoređene na dvije tiskane pločice: motherboard i daughterboard. U ovome radu izrađen je motherboard u programskom alatu KiCad na kojem se nalaze mikrokontroler, Bluetooth modul, napajanje i konektori za spajanje s daughterboard-om. Bežična komunikacija s računalom uspostavljena je korištenjem dva HM-11 Bluetooth modula od kojih se jedan nalazi na motherboard-u, a drugi na Bluetooth dongle-u koji je spojen s računalom. U razvojnoj okolini STM32CubeIDE napisan je programski kod za mikrokontroler koji prikuplja rezultate mjerenja sa senzora, obrađuje ih te ih šalje Bluetooth protokolom na osobno računalo. Na osobnom računalu je u programskom jeziku Python razvijeno grafičko korisničko sučelje koje prima poslane podatke, ispisuje ih na zaslon te prikazuje upozorenje jesu li vrijednosti optimalne za čovjekov boravak.