Aplikacija za zaprimanje narudžbi i rezervacija za operacijski sustav Android : završni rad - Buntak, David (D. Buntak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad opisuje izradu aplikacije za uređaje s operacijskim sustavom Android u razvojnoj okolini Android Studio i programskom jeziku Java te su objašnjeni temeljni dijelovi Android aplikacije. Razvijene su funkcionalnosti narudžbe i rezervacije koje izvršava korisnik sustava, a zaprima i obrađuje konobar. U tu svrhu su razvijeni korisnički zasloni za odabir kategorije proizvoda, prikaz i odabir proizvoda, kreiranje narudžbe, kreiranje rezervacije, i zasloni za pregled aktivnih narudžbi i rezervacija koje koristi konobar. Također, postoje i zasloni za registraciju i prijavu u sustav. Za autentifikaciju i spremanje podataka korištena je platforma Firebase.