Napad ponovnim dogovaranjem ključa u protokolu WPA2 : diplomski rad - Višković, Konrad (K. Višković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Sigurnosni protokoli za zaštitu bežične komunikacije temelj su sigurnog načina prijenosa informacija i osiguravaju da osjetljivi podaci ne dođu u ruke zlonamjernih aktera koji bi ih mogli zlorabiti i potencijalno nanijeti štetu organizacijama, koristiti ih za stjecanje financijske dobiti, koristiti ih kako bi došli do drugih osjetljivih informacija ili njima pristupati resursima sa ograničenim pristupom. U ovome su radu opisani sigurnosni mehanizmi za zaštitu privatnosti komunikacije na sloju podatkovne poveznice OSI modela. Analiziran je protokol WPA2 i opisana je ranjivost ponovnim dogovaranjem ključa. Ostvaren je i opisan program za ispitivanje postojanja te ranjivosti.