Primjena konstruktivnog optimizacijskog algoritma na problem rasporeda studenata : završni rad - Čekada, Martin (M. Čekada, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu su opisani pojedini optimizacijski algoritmi. Potom je opisan konstruktivistički optimizacijski algoritam. Nakon toga slijedi formalna specifikacija problema izrade rasporeda laboratorijskih vježbi na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Opisani konstruktivistički algoritam je implementiran i primijenjen na specificirani problem. Ulaz algoritma su strukturirano navedeni studenti i njihovi rasporedi te termini laboratorijskih vježbi, a izlaz je generirani raspored. Provedena je analiza algoritma te su prikazani utjecaji različitih kriterija na rad algoritma.