Simulacija i usporedba metoda entropijskog kodiranja : završni rad - Ćurlin, Marko (M. Ćurlin, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu se razmatraju četiri metode entropijskog kodiranja. Uspoređuju se razlike između algoritama sa znanjem o statističkim podacima izvora te metodama rječnika koje ne razlikuju izvore već grade svoje rječnike u memoriji. U konačnici je prezentirano programsko rješenje koje svojim grafičkim sučeljem simulira izvođenje algoritama kompresije i dekompresije, korak po korak.