Automatsko klasificiranje i usmjeravanje elektroničke pošte u telekomunikacijskoj industriji : diplomski rad - Džaja, Josip (J. Džaja, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Korisnička podrška jedna je od ključnih stavki poslovanja telekomunikacijskih operatora. Značajan postotak komunikacije s korisnikom odvija se putem elektroničke pošte i taj postotak raste. Da bi se održala ili poboljšala kvaliteta usluge tim medijem, potrebno je tragati za modernim rješenjima. Osnovni cilj rada je predložiti modele za automatsku klasifikaciju i usmjeravanje elektroničke pošte u svrhu poboljšanja procesa obrade elektroničke pošte. U radu su opisane korištene tehnologije i algoritmi. Za klasifikaciju i usmjeravanje korišteni su algoritmi scikit-learn knjižnice: algoritam slučajnih šuma, stroj potpornih vektora, neuronske mreže i naivni Bayesov klasifikator. Prezentirani su rezultati pojedinih klasifikatora te je statističkom provjerom predložen onaj najbolji.