Automatizacija postrojenja za obradu sirovina u proizvodnji piva upotrebom procesnog upravljačkog sustava Brewmaxx : diplomski rad - Lešković, Ivan (I. Lešković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu daje se detaljam prikaz procesa proizvodnje piva na industrijskoj razini. Opisana je struktura i funkcionalnost korisničkog upravljačkog sustava Brewmaxx, te ANSI/ISA88 standarda na kojem se Brewmaxx bazira. Razvijeno je SCADA sučelje i napravljena HMI aplikacija, te je izrađen upravljački program za programibilni logički kontroler, odnosno PLC. Naglasak rada je na postrojenju za obradu slada koji se sastoji od silosa, vage i mlina zajedno sa prijenosnim rutama među te 3 jedinice. Detaljno je objašnjen svaki korak automatiziranog procesa obrade slada u pivarskoj industriji. Ispravnost projektiranog sustava isprobana je kroz simulaciju unutar Brewmaxx sustava, te na stvarnom sustavu u pivovari.