Segmentacija kalibracijskog objekta ColorChecker u slikama : završni rad - Grdenić, Tomislav (T. Grdenić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Svrha računalne postojanosti boja je s najvećom mogućom preciznošću odrediti boju osvjetljenja u sceni kako bi se mogao ukloniti njegov utjecaj na boje objekata. Jedan je od učestalo korištenih instrumenata za provjeru točnosti metoda računalne postojanosti boja je ColorChecker. Ovaj rad istražuje metode segmentacije objekata u slikama te odabire najprikladniju za izdvajanje ColorCheker objekta. Popisuje segmentacijske metode, navodi njihove prednosti i nedostatke. Opisuje odabranu metodu kroz korake i komentira rezultate.