Utjecaj promjene baterijskih kapaciteta na ponašanje zadanog modela mikromreže u MATLAB-u : završni rad - Jurčić, Nikola (N. Jurčić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad za cilj ima prikazati ponašanje mikromreže s baterijskim sustavom, kućanstvima i sunčanom elektranom pri različitim profilima proizvodnje sunčane elektrane i različitim kapacitetima baterije. Simulacije su izvedene programskim paketom MATLAB & Simulink. U radu su detaljno opisane vrste baterija i njihov način rada kao i način rada sunčanih elektrana, te utjecaj različitih parametara na njihov rad. Također, opisan je pojam mikromreže i elementi zadanog modela mikromreže. Rezultati simulacija obrađeni su programom Excel i prikazani grafovima. Iz dobivenih rezultata izveden je zaključak.