Dodavanje podrške za pronalaženje programskih pogrešaka u simulator COMPAS2 : diplomski rad - Jurjević, Marin (M. Jurjević, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu se sustavno opisuje dodavanje podrške za pronalaženje programskih grešaka u postojeći simulator arhitektura računala COMPAS. U prvom dijelu opisuju se promjene kroz sve slojeve programske podrške za simuliranje ciljne arhitekture. Promjene su napravljene u gramatici jezika COMDEL, izgradnji opisnog modela i prevođenju COMDEL programa u izvršni model. U drugom dijelu je prikazana izgradnja grafičkog korisničkog sučelja pomoću kojeg korisnik može koristiti podršku za pronalaženje programskih grešaka u mnemoničkim programima koji se simuliraju.