Metrička ugrađivanja za reprezentiranje osoba u slikama : diplomski rad - Kačan, Marin (M. Kačan, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Metrička ugrađivanja vrlo su važan sastojak primjena u kojima ostvarujemo korespondenciju slika iste osobe u različitim trenutcima. Posebno su zanimljive primjene vezane uz praćenje i ponovnu identifikaciju osoba. U posljednje vrijeme, veliki uspjeh u tom području ostvaruju duboki modeli učeni različitim metričkim gubitcima. U okviru rada, proučeni su i ukratko opisani postojeći pristupe za učenje metričkih ugrađivanja. U okviru rada, uhodani su postupci nadziranog učenja prikladnih dubokih modela. Napravljena je usporedba utjecaja različitih metričkih ugrađivanja i različitih postupaka detekcije objekata na performanse postupka praćenja. Prikazani su rezultati eksperimenata i predloženi su pravci budućeg razvoja.