FM-stablo : završni rad - Knezović, Veronika (V. Knezović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Izloženo je i implementirano FM-stablo, novi algoritam koji predstavlja poboljšanje u odnosu na postojeći algoritam lociranja FM-indeksa. Opisane su strukture sufiksno polje i Burrows-Wheelerova transformacija te algoritmi prebrojavanja i lociranja FM-indeksa. Objašnjena je teorijska ideja organiziranja prostora pretraživanja u konceptualno stablo. Uspoređena su vremena izvođenja FM-stabla i algoritma lociranja FM-indeksa. Implementaciju sam napisala u Javi te su testovi su provedeni na datotekama različitih veličina.