Testiranje korisničkog iskustva programskog rješenja zasnovanog na preporučiteljskom algoritmu : diplomski rad - Baričević, Borna (B. Baričević, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je proveden proces testiranja korisničkog iskustva programskog rješenja zasnovanog na preporučiteljskom algoritmu. Kreiran je model procesa testiranja koji je proveden na studijskom primjeru - prototipu web-aplikacije Skipper Booking koja služi za rezervaciju skipera u domeni nautičkog turizma. Testiranje uključuje kvalitativnu i kvantitativnu metodologiju te se provodi s 2 glavne skupine korisnika - skiperima i gostima. Kvantitativna metodologija koristi metodu anketnog ispitivanja, a kvalitativna testiranje s fokus grupama. Dio kvantitativnih metrika implementiran je u programski kod prototipa web-aplikacije. Nakon testiranja je provedena analiza prikupljenih rezultata te su deﬁnirane preporuke za poboljšanje programskog rješenja u kontekstu uporabljivosti, informacijske arhitekture, vizualnog dizajna i dizajna interakcija.