Mobilna aplikacija za informiranje o filmovima : diplomski rad - Kovař, Andrej (A. Kovař, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu su opisani problemi koji mogu nastati prilikom implementacije aplikacija za sustav Android korištenjem programskog jezika Java 8. Kao rješenje za taj problem, detaljno je opisan radni okvir RxJava koji predstavlja implementaciju radnog okvira Reactive Extensions u programskom jeziku Java. Navedene su neke od glavnih prednosti te mogućnosti koje pruža. Za demonstraciju korištenja radnog okvira RxJava, izrađena je i dokumentirana mobilna aplikacija MovieApp za sustav Android koja u svojoj pozadini intenzivno koristi taj radni okvir. Aplikacija pruža detaljne informacije o filmovima te pravodobno obavještava korisnika o novim filmovima koji pripadaju u njegove preferirane žanrove.