Projektiranje pilastog relaksacijskog oscilatora u 180 nm CMOS tehnologiji : završni rad - Kuljak, Ivan (I. Kuljak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu projektiran je pilasti relaksacijski oscilator frekvencije 32 kHz čiji se rad zasniva na nabijanju referentnog kondenzatora konstantnom strujom i usporedbi napona na tom kondenzatoru s referentnim naponom. Nakon određivanja dimenzija tranzistora i kondenzatora provedene su parametarske simulacije za sve ulazne parametre u skladu sa specifikacijom te su provedene simulacije za rubne tehnološke parametre. Na kraju, nacrtan je topološki nacrt relaksacijskog oscilatora.