Primjena sustava LCS na klasifikacijske probleme : završni rad - Bertović, Matija (M. Bertović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Za rješavanje problema sa jako velikim prostorom pretraživanja potrebno je pronaći novo, drugačije rješenje, zbog trenutne velike vremenske i prostorne složenosti. U ovom radu, ostvareno je sakupljanje znanja sa jednostavnijih problema te njihovo ponovno korištenje u složenijim problemima. Navedena funkcionalnost ostvarena je korištenjem sustava LCS. Sustav je testiran na problemima multipleksora, većinskog bita, bita prijenosa i parnog pariteta. Pokazano je da sustav koristeći prethodno znanje probleme rješava bolje nego učenjem novih problema ispočetka.