Vizualizacija simulacije širenja požara : diplomski rad - Banek, Bruno (B. Banek, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Unutar ovog rada dan je uvid u elemente koji utječu na smjer i brzinu širenja požara. Pružen je opis implementiranog simulatora širenja površinskog požara razvijenog na temelju Rothermel-ovog modela predikcije i simulacijske tehnike zasnovane na Huygens-ovom principu. Razvijen je trodimenzionalni prikaz simulacije zasnovan na proceduralnoj izgradnji modela terena, te je omogućeno dinamičko mijenjanje utjecajnih elemenata na širenje požara. Zbog vizualnog uljepšanja simulacije, implementirano je postavljanje tekstura i vegetacije na terenu, te sjenčari izgorenog područja i plamena vatre.