Prepoznavanje pozicije tijela putem slike i računalnog vida : diplomski rad - Kutnjak, Mateo (M. Kutnjak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Problem predikcije poze čovjeka uz dostupne podatke i infrastrukturu postao je rješiv modelima dubokog učenja. Model pješčanog sata sadrži povezane module koji komprimiraju i dekomprimiraju sliku rezidualnim blokovima i zasebnim slojevima konvolucije, maxpool-a i interpolacije te evaluiraju gubitak nekoliko puta kroz mrežu. Rezultantne mape za sve ključne točke nakon svake dekompresije daju vjerojatnost da se na danoj poziciji nalazi ključna točka. Istrenirana mreža prepoznaje poziciju ključne točke na čovjeku iz konteksta iako točka možda nije vidljiva. Efikasnost pristupa vidljiva je u state-of-the-art metodama za prepoznavanje poze čovjeka koje iscrpno koriste modul pješčanog sata.