Simulator rezonantne tunelske diode implementiran u formalizmu kvantnog transporta : završni rad - Kuzmić, Sandra (S. Kuzmić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu dan je pregled platformi, numeričkih biblioteka i jezika za implementaciju numeričkih simulatora u homogenom CPU računskom okruženju s dijeljenom memorijom. Opisani su rad i svojstva rezonantne tunelske diode (RTD). Komponente kao što je RTD idealne su za realizaciju visokofrekvencijskih oscilatora. NEGF simulator strujno-naponskih karakteristika 1D RTD-a implementiran je u Matlabu i jeziku C uz korištenje biblioteka BLAS i LAPACK. BLAS je programska biblioteka koja sadrži funkcije za proračune iz područja linearne algebre. LAPACK je programska biblioteka koja sadrži funkcije za rješavanje sustava linearnih jednadžbi, problema svojstvenih vrijednosti, itd. Nakon implementacije, usporedili smo vremena izvođenja za različit broj jezgri i različite dimenzije strukture 1D RTD-a. Simulacija je do 4 puta brža korištenjem numeričkih biblioteka u C-u u odnosu na implementaciju u Matlabu.